Op zaterdag 30 juni wordt de literaire fietsroute ter ere van Peter van der Velde feestelijk geopend door Alex Wekema bij de Bibliotheek in Roden. Fietsers die de tocht van 20 of 40 kilometer willen fietsen, kunnen zich melden in de Bibliotheek Roden om 09.30 uur. Daar krijgen alle deelnemers een routebeschrijving en een pauzepakketje voor onderweg (op=op). Deelname is gratis.

Peter van der Velde-jaar

Het jaar 2018 is uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar. Deze Drentse schrijver uit Roderwolde werd honderd jaar geleden geboren en heeft ons prachtige gedichten en verhalen nagelaten.De fietsroute is één van de activiteiten.

Lange en korte route

De Peter van der Velde-fietsroute gaat van Roden via Roderwolde naar Peize. Vervolgens fietsen de deelnemers van Peize naar Vries en Zeyen en vandaar langs Zuidvelde, Westervelde, Langelo en Lieveren terug naar Roden. Onderweg worden de fietsers getrakteerd op enkele dichters die gedichten van Peter van der Velde ten gehore brengen. Op enkele plaatsen staan gedichten op borden langs de route.

Er zijn twee verschillende routes, een route van ruim 40 kilometer en een kortere versie van ongeveer 20 kilometer. De korte route is goed te doen voor kinderen of voor mensen met een scootmobiel. Op de korte route komt ook het winnende kindergedicht van Ileen Nienhuis uit groep 6 van OBS De Elsakker in Westervelde te staan. De route eindigt weer bij de Bibliotheek in Roden waar men tot uiterlijk 15.00 uur een kleine versnapering kan krijgen.

Aanmelden gewenst

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen en bij de opening aanwezig te zijn. In verband met de lunchpakketjes is aanmelden gewenst. Dit kan bij Bibliotheek Roden telefonisch op 088 012 82 45 of via de mail op info@bibliotheekroden.nl.

Na de start van de fietsroute zal de route beschikbaar blijven, zodat de beleving van Drenthe op de fiets ook in het kader van cultureel erfgoed behouden blijft.

Overige activiteiten Peter van de Velde-jaar

Kom deze zomer en in het najaar ook naar de onderstaande activiteiten, waarbij aandacht wordt geschonken aan het Peter van der Velde- jaar:
26-08-2018 Liefair in Lieveren
24/25/28/29-08-2018 Openluchtspelen Roderwolde
01-09-2018 Wat 'n Kunst
09-09-2018 Rowolmerfair in Roderwolde
09-11-2018/02-12-2018 Expositie in K38
12-11-2018 Roneravond
15-12-2018 Feestelijke afsluiting Peter van der Velde-jaar in het MFC Roderwolde