Van 22 januari t/m 1 februari vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campange is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In de **Bibliotheek van Peize** hebben we daarom een extra leuke activiteit. Inkipinki poppentheater verzorgt de voorstelling "Moppereend". De voorstelling is geinspireerd op het prentenboek van het jaar.   De voorstelling is interactief en is geschikt voor peuters en kleuters ( leeftijd vanaf 2,5 jaar tot en met ca 7 jaar). Vanaf 10:15uur zijn de deuren open en om 10:30uur begint de voostelling.

Entree kaarten te verkrijgen vanaf half December in de bibliotheek van Peize en Roden. ( Geen verkoop aan de deur op desbetreffende datum)

vol = vol!!!!

Het gaat over Eend en zij is erg mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. De andere dieren proberen haar op te vrolijken en willen best wel wat leuks met haar doen, maar Eend vindt er niets aan. Daarbij wordt ze achtervolgd door een kleine wolk die steeds groter wordt. Eend moppert er op los en wordt steeds bozer en chagerijniger, het gaat niet zoals ze het wil. Wat zal er gebeuren met de donderwolk? Zal de zon weer gaan schijnen voor Eend? Hopelijk kan Inkipinki helpen om het humeur van Eend van boos naar blij te krijgen! En met wat hulp van kinderen gaat de boel natuurlijk nog vrolijker worden!