Veelgestelde vragen over lidmaatschap

Als je je pasje verloren hebt of als je denkt dat het is gestolen, geef dat dan zo snel mogelijk door aan de bibliotheek. Het pasje wordt dan geblokkeerd en kan niet door iemand anders gebruikt worden.

Als je je pasje niet meer kunt terugvinden, kun je een vervangende pas (duplicaat) kopen. Zie voor het tarief bij Abonnementen.

Geef wijziging van adres, telefoonnummer of rekeningnummer zo spoedig mogelijk door aan de bibliotheek waar je lid bent. Doorgeven van wijzigingen kan per e-mail, telefonisch of in de bibliotheek. Kijk hiervoor bij Contact/openingstijden.
 
Heb je een ander e-mailadres of zit er een fout in je mailadres, dan kun je dat zelf aanpassen. Log eerst in en ga naar Mijn gegevens. Hier kun je vervolgens zelf het e-mailadres wijzigen. 

Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Een uitzondering geldt wanneer je voor de eerste keer lid wordt.

Hoe lang je abonnement geldig is, kun je zien nadat je bent ingelogd op je Persoonlijke pagina.

Met (voor)lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom kunnen kinderen al direct na de geboorte lid worden. Tot en met 18 jaar is het lidmaatschap zelfs helemaal gratis, zie bij abonnementen.

Per 1 januari 2015 zijn alle bibliobushaltes in Drenthe opgeheven, uitgezonderd de haltes in gemeente Emmen. Met het pasje van de bibliobus ben je van harte welkom in alle bibliotheken in Drenthe. Hier kun je in het vervolg naartoe voor het lenen of inleveren van boeken, tijdschriften en dvd's. De adressen en openingstijden vind je in dit overzicht.