Lid worden van de Bibliotheek

Word nu lid van de Bibliotheek en profiteer van onder meer de volgende voordelen:

  • Lenen bij alle bibliotheken in Drenthe maar ook bij veel bibliotheken in Nederland (zie bij Gastlenen).
  • Keus uit duizenden boeken, tijdschriften, luisterboeken, dvd's, blu-ray's en cd's.
  • Lezen van e-books via www.onlinebibliotheek.nl/e-books.
  • Gratis internetten in de Bibliotheek.
  • Korting op activiteiten als lezingen, voorstellingen en workshops. 

 

Een abonnement is geldig bij alle bibliotheken in Drenthe, je kunt dus lenen en terugbrengen bij elke vestiging binnen de provincie. Tot 19 jaar is het abonnement gratis, daarna betaal je jaarlijks contributie.

Ook als je geen lid bent, ben je natuurlijk van harte welkom in de Bibliotheek! Bijvoorbeeld om de krant of een tijdschrift te lezen, om te internetten of gewoon voor de gezelligheid.

Inschrijven

Je kunt lid worden van de Bibliotheek door je ter plaatse te laten inschrijven. Je krijgt dan direct een pasje waarmee je ook meteen kunt lenen. Denk er wel aan een legitimatiebewijs mee te nemen.

Je kunt ook direct online een abonnement nemen op de bibliotheek*. Of een bibliotheekabonnement cadeau geven aan een in de provincie Drenthe woonachtige vriend, vriendin of familielid. Online een lidmaatschap regelen kan alleen als je akkoord gaat met automatische incasso. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Let op: online inschrijven kan alléén voor betaalde abonnementen. Een gratis abonnement (o.a. voor jeugd tot 19 jaar) is alleen in de Bibliotheek verkrijgbaar.

Bibliotheekabonnement

Word lid van de Bibliotheek, zie voor meer informatie en tarieven bij Abonnementen.

Laden...

Cadeaubon

Verras je familie of vrienden met een cadeabon voor een jaarabonnement op de Bibliotheek. De feestelijke cadeaubon is te koop in je Bibliotheek. Deze kan bij alle bibliotheken in Drenthe worden ingeleverd.

CadeaubonBibliotheekbinnen


 

Informatie over je abonnement

Waar kan ik mijn klantnummer vinden?

Je klantnummer vind je op de bibliotheekpas of factuur.

Stopt mijn abonnement automatisch?

Nee, tenzij expliciet anders vermeld, zijn de abonnementen die je afsluit tot wederopzegging en worden automatisch verlengd.

Wanneer eindigt mijn abonnement?

Je vindt de looptijd en de vervaldatum op je factuur of op je persoonlijke pagina onder 'Mijn instellingen' nadat je bent ingelogd. Ook kun je hierover contact opnemen met de Bibliotheek. Als je het abonnement wilt beëindigen, dan verzoeken wij je dat te doen bij de Bibliotheek waar je bent ingeschreven.

Andere vragen over je abonnement?

Meer informatie vind je bij abonnementen. Je kunt met je vragen natuurlijk ook in de Bibliotheek terecht.

bibliotheekbalie