Op woensdag 24 november 2021 was er een diepte-interview met Jelle Brandt Corstius! In verband met de grote leescampagne ‘Nederland leest’ gaf hij een uitgebreid interview over zijn vele boeken en reizen. En het thema dit jaar? Dat was ‘Over de grens’.
Dit interview, met Joep van Ruiten, kun je gratis vanuit huis terugkijken. 

Wie is Jelle Brandt Corstius?

Jelle (1978) is ook wel bekend als 'de minst saaie Nederlandse reisschrijver'. Hij is niet alleen auteur van meerdere succesvolle boeken, maar is ook programmamaker, regisseur en presentator. Jelle heeft jaren in de VS en in Moskou gewoond. Hij schreef onder andere Rusland voor gevorderdenUniversele reisgids voor moeilijke landenVan Bakoe tot Batoemi - Een gids voor de Kaukasus, en As in tas. Daarnaast maakte hij vele reportages, zoals De Bergen achter Sotsji en Grensland. Als regisseur werkte hij mee aan Barend en Van Dorp en aan Tokidoki met Paulien Cornelisse. In 2010 en 2011 presenteerde hij Zomergasten. 

Kijk het online interview terug!

Tot 5 december kun je hier het uitgebreide interview met Jelle Brandt Corstius terugkijken. Daarna is dat nog tot het eind van het jaar alleen mogelijk voor bibliotheekleden die ingelogd zijn.

Kijk snel het interview terug dus!